luni, august 11, 2008

O zi cu Profetul - Statul impreuna (2)

Jabir ibn Samura a relatat ca Trimisul lui Allah (slaws) a venit si companionii lui erau asezati. El a spus: "De ce va vad in grupuri separate?"

(Abu Daud)

'Abdullah ibn Mas'ud a relatat ca Trimisul lui Allah (slaws) a spus: "Daca sunteti trei oameni impreuna, doi dintre voi nu trebuie sa vorbeasca in particular, fara al treilea, pana ce nu va aflati in compania altor oameni, caci aceasta il intristeaza."

(Bukhari, Muslim)

Jabir ibn 'Abdullah a relatat ca Profetul(slaws) a spus: "Cand un om vorbeste despre ceva si pleaca, atunci ceea ce a spus este confidential."

(Tirmidhi)

Jabir a relatat ca Trimisul lui Allah (slaws) a spus: "Intalnirile sunt precum confidentele, cu exceptia a trei tipuri de intalniri: pentru varsarea sangelui nevinovat, pentru comiterea preacurviei si pentru luarea de averi necuvenite."

(Abu Daud)

Abu Huraira a relatat ca Trimisul lui Allah (slaws) a spus: "Celui care sta intr-un loc in care exista multa vorba fara rost si, inainte de a se ridica sa plece, spune:
"Marire Tie, o, Allah! Slava Tie! Marturisesc ca nu exista alta divinitate in afara de Tine. Iti cer iertare si ma caiesc in fata Ta", ii este iertat faptul ca a stat acolo."

(Tirmidhi)

Ibn 'Abbas a relatat ca Trimisul lui Allah (slaws) a spus: "Niciunul dintre voi nu are voie sa ramana singur cu o femeie, daca aceasta nu este insotita de un "mahram" (ruda apropiata cu care nu se poate casatori conform legii islamice)."

(Bukhari, Muslim)

Niciun comentariu: