luni, august 04, 2008

Cuvintele Seicului Sidi Hamza cu ocazia Mawlid 2008

Seyyid le-a urat bun venit tuturor fuqqara.

„Sunt foarte multumit de voi. Aveti inimile calde si iluminate de invocatie. Acestea sunt roadele invocatiei si semnul reusitei. Perseverati in eforturile voastre. Continuati-le in aceeasi directie. Continuati sa invocati, uniti-va in disciplina si sinceritate, continuati in felul acesta si continuati pe calea aceasta.

Sunt multumit de toata lumea. Sunt cu toata lumea. Nu exista casta, nu exista rasism. Suntem, cu totii, egali. Nu-i urati pe evrei, nici pe crestini. Urati-va ego-ul (nafs), care se afla intre coastele voastre.

Daca nafs-ul vostru va da ascultare, intreaga lume va va da ascultare. In caz contrar, daca nafs-ul vostru se rascoala impotriva voastra, intreaga lume va fi impotriva voastra. Aceasta este esenta sufismului.

Cand faqirul il cunoaste pe Domnul sau, toate creaturile devin egale in ochii sai. Cel care-l cunoaste pe Allah, Il vede in fiecare creatura. Cel care nu-L vede pe Allah in fiecare creatura, inca nu a atins cunoasterea. Cel care face, inca, deosebiri intre oameni, nu a ajuns inca la cunoasterea lui Allah. Fiti uniti in viziunea voastra. Suntem, cu totii, egali in fata lui Allah. Respectati pe toata lumea si iubiti pe toata lumea. Insotiti-va cu nobilele calitati Muhammadiene.

In Coran sta scris: „Tu ai o fire preainaltata” (68,4). Cel caruia ii lipsesc aceste nobile calitati, chiar daca poate sa zboare prin aer sau sa faca minuni, daca nu este invaluit de nobilele calitati Muhammadiene, atunci este inca bolnav si ignorant.

Cel care doreste sa ajunga la cunoastere, trebuie sa venereze, sa aiba incredere, sa urmeze, sa-si orienteze inima si sa invoce. Totul va disparea din inima sa, cu exceptia iubirii pentru Allah. Numai armata luminii va mai ramane in inima sa. Cel care are inima pura o va vedea plina de Unitate si de inspiratii divine. Oriunde va veti afla, il veti vedea pe Allah, il veti vedea pe Profet (slaws).

Cel care nu-L vede pe Allah in ghidul sau spiritual, cel care nu-L vede pe Allah in fiecare creatura, nu detine cunoasterea. Toate aceste lucruri (cunoasterea) nu pot fi indeplinite fara companionajul cu un maestru spiritual. Cel care nu se afla in compania acestuia din urma, este incapabil sa se apropie, nu poate sa experimenteze nimic, nu cunoaste nimic. Aceasta cunoastere a lui Allah, aceasta prezenta a Profetului si a lui Allah in inima, nu se pot atinge decat prin companionaj. Chiar daca [persoana] repeta neincetat actele de adorare (ale cultului), Secretul (sirr) ramane in compania maestrului.

Allah a binecuvantat tara aceasta. Tariqa aceasta are o autorizare completa si generala. Allah trimite mesageri pentru un popor anume. Asa cum a facut cu Profetul Iona, care a fost trimis pentru peste 100.000 de oameni. Profetul a fost trimis ca o binecuvantare pentru intreaga umanitate. Pe calea educarii spirituale, se intampla la fel.

Unii au autorizare numai pentru invocatie. Altii, numai pentru rugaciunile asupra Profetului, iar altii, numai pentru invocarea Numelor lui Dumnezeu. Insa tariqa aceasta a fost trimisa de catre Allah ca o binecuvantare pentru intreaga omenire. Ea are o autorizare completa si generala pentru orice [gen de] invocatie: pentru Coran, pentru rugaciunea asupra Profetului, pentru Numele divine. Totul are girul aprobarii.
[In] aceasta tariqa, daca respectati fundamentele sale (Coran, Latif, Sadaqat, Itikaf, Shifa, Bukhari), diversele invocatii savarsite la timpul lor, pentru fiecare moment – exista o invocatie specifica.

In aceasta tariqa a lui Allah, invocatiile nu au un numar fix.

In respectul acestor fundamente, cu iubire fata de tarile noastre, cu iubire fata de comunitatea noastra de credinciosi, iata de ce trebuie sa va tineti cu dintii de tariqa aceasta. Iubiti aceasta tariqa; cel pe care Allah il iubeste, El il aduce in aceasta tariqa. Si toate binecuvantarile noastre si ale lui Allah se vor revarsa asupra sa.

Sidi Munir se afla printre voi. Aveti grija de el, ascultati de el, lucrati impreuna, mana in mana.

Evitati sa-i judecati pe altii si fiti atenti la uneltitori, care vor sa provoace necazuri si tulburari. Cautati refugiu la Allah pentru a respinge sugestiile demonice. Exista sugestii venite din interior, si sugestii venite din exterior. Faqirul trebuie sa vegheze la poarta inimii sale.

Secretul sta in maestru, iar tariqa face sa prinda viata pamantul arid. Datorita himmei si a Secretului, cei care sunt aici gasesc in tariqa ceea ce cauta. Allah il invie pe cel mort. Viata sa inseamna ajungerea sa la haqiqa, iar moartea sa inseamna nepasarea si uitarea lui Allah. Prin companionaj, inima se umple de lumina, si apoi murim, si apoi inviem din nou.

Aceasta tariqa este precum Arca lui Noe. Cel care se imbarca pe ea, este salvat. Totul, cu exceptia lui Allah, este obscuritate. Cel care i se alatura unui maestru spiritual autorizat, i se alatura, de fapt, lui Dumnezeu. Se afla la adapostul sau, nu este nimic de care sa-i fie teama. Inima lui isi gaseste pacea.”

Niciun comentariu: