duminică, decembrie 14, 2008

Conferinta "Tainele sufismului" - astazi, in Bucuresti

Astazi, 13 decembrie, "Centrul Independent de Studii si Cercetari Ezoterice" a organizat, la Sala Dalles, o conferinta cu titlul "Tainele sufismului".

Conferinta a fost sustinuta de dl. Mark Sedgwick - Anglia (traducatorul sustinerii sale fiind dl. Vlad Sauciuc), cu un scurt cuvant inainte al celui de-al doilea invitat, respectiv (citez) "dl. Rifai" - din prezentarea domniei-sale reiesind ca este nepotul Seicului Ahmad al-Rifai (avandu-l ca traducator pe dl. Gemaledin Demirel).

Sustinatorii conferintei s-au referit, pe scurt, la aspecte exoterice si ezoterice ale sufismului, origini, terminologie, exponenti de seama. Perspectiva dlui Mark Sedgwick a fost aceea a unui cercetator onest :), care a recunoscut ca anumite aspecte interioare si interne ale sufismului nu au, pana la urma, cum sa fie "prinse" si cuantificate in forma academica.

Expunerea dlui Rifai a avut, din pacate, destul de mult de pierdut printr-o traducere mai stangace si destul de putin audibila in limba romana, compensata, poate, de frumoasa modestie a oratorului.

Printre auditorii conferintei s-au numarat: dl. George Grigore, Gelu Voican Voiculescu, Oreste s.a.

Niciun comentariu: