duminică, octombrie 01, 2006

“Islamul a fost răspândit cu sabia” – cealaltă faţă a istoriei

Musulmanii au fost suveranii Spaniei pentru 800 de ani. În perioada Califatului de la Cordoba nu s-a înregistrat nici o persecuţie a creştinilor şi a evreilor. Mai mult, după reconquista catolică, evreii au preferat în cea mai mare parte să plece în ţările islamice. Cei rămaşi s-au confruntat cu un proces lent dar brutal de asimilare.

14 milioane de arabi sunt creştini copţi. Musulmanii au fost suverani ai ţărilor arabe timp de 1400 de ani. Totuşi, astăzi există 14 milioane de creştini care îşi păstrează religia din generaţie în generaţie. Dacă musulmanii ar fi folosit sabia ca să-şi răspândească credinţa, ar fi fost timp suficient ca nici urmă de creştin să nu mai rămână în dar-el-islam (pământul islamului).

Populaţia Indiei este în proporţie de 80% non-islamică. Musulmanii au condus India timp de aproape 1000 de ani. Dacă ar fi vrut, ar fi avut puterea să-l convertească pe fiecare non-musulman indian la Islam. Astăzi, toţi aceşti hinduşi aduc mărturie pentru faptul că Islamul nu a fost propagat cu sabia.

Indonezia este ţara cu cei mai mulţi musulmani din lume. Majoritatea oamenilor din Malaezia sunt şi ei musulmani. Pot să întreb: “Care arma islamică a cucerit vreodată Indonezia şi Malaezia?”

În mod similar, Islamul s-a răspândit rapid pe Coasta de Est a Africii. Pot să întreb încă odată: “Ce armată musulmană a fost vreodată în Coasta de Est a Africii?”

Un articol din Reader’s Digest ‘Almanac’ furnizează statistici despre creşterea procentuală a marilor religii ale lumii între 1934 şi 1986. În top se află Islamul, cu o creştere de 235%, în timp ce creştinismul creşte doar cu 47%. Oricine se poate întreba: "Ce sabie a convertit la Islam între 1934 şi 1986?"

Niciun comentariu: