luni, iunie 16, 2008

Islamul va deveni prima religie

IN 20 DE ANI, capitala europeanã va fi preponderent musulmanã, conform unui studiu publicat în cotidianul La Libre Belgique. Aproape o treime din populatia Bruxellesului este deja musulmanã, precizeazã sociologul Olivier Servais, iar practicantii Islamului vor deveni, gratiei ratei ridicate a natalitãtii, majoritari „în 15-20 de ani”. Din 2001, Mohamed este, în fiecare an si de departe, primul nume dat bãietilor nãscuti la Bruxelles. Potrivit La Libre Belgique, dacã pãrintii nu erau deloc practicanti pentru a facilita integrarea în tara de primire, „tinerii marcheazã o reîntoarcere importantã cãtre religie“.

Circa 75% dintre musulmani se declarã astãzi practicanti. Jurnalistul flamand Hind Fraihi merge mai departe si prezintã adevãratul pericol. „Tinerii sunt din ce în ce mai radicali. Resping valorile occidentale, chiar pãrintii lor sunt îngrijorati din acest motiv. La Bruxelles, existã insule, precum Molenbeek, unde îti vine greu sã crezi cã esti într-adevãr în Belgia”, a spus ziaristul. Bazar, muzicã din Maghreb, femei acoperite cu vãl si comencianti care vorbesc arabã, asa aratã Molenbeek, cartierul marocan din Bruxelles. „Ne simtim mai bine aici decât în Spania sau Franta, pentru cã suntem o mare comunitate. Este ca în tara noastrã”, a declarat administratorul unui magazin de haine.

Pentru moment, Islamul în Belgia nu reprezintã o amenintare, dar într-o zi adeptii acestei religii ar putea emite pretentii, a subliniat Olivier Servais, care nu exclude la un moment dat „explozii sociale”, mai ales dacã situatia va fi exploatatã politic. Jean-François Bastin, un belgian de 65 de ani, se numeste astãzi Abdullah Abu Abdulaziz Bastin, dupã ce s-a convertit la Islam. În 2004 a fondat Partidul tinerilor musulmani. „Am putea profita de acest studii pentru a cere mai multe moschei vizibile, scoli, azile, cimitire. Eu le spun musulmanilor: învãtati din spiritul colonistilor! Ei v-au alungat din Algeria, este probabil ceea ce se întâmplã aici”, a declarat pe un ton agitat belgianul convertit, citat de Le Figaro. „Imigrantii au fãcut deja prea multe pentru a se integra. E momentul ca Belgia sã se adapteze”, a conchis Abdulaziz Bastin.

Putem inchide ochii oare la acest fenomen? Sustinatorii multiculturalismului si ai corectitudinii politice ar vrea acest lucru! Insa realitatea cruda e ca Europa, cultura si civilizatia ei milenara sunt pe moarte. Islamizarea Europei este un fenomen care nu poate si nu trebuie ignorat! Valorile libertatii individuale, traditiile si cultura europene, inclusiv “drepturile omului” pe care maharii UE pretind ca le respecta vor fi inlocuite de legea islamica sharia, de hijab, de prohibitia alcoolului etc. De fapt, acest fenomen nu e singular in istorie. Imperiul roman a fost distrus tot de valuri succesive de imigranti, nu atat prin atacuri directe.

Niciun comentariu: